Банев скочи на Слави Трифонов 22.01 | 13:13

Обвиняемият с гневен пост във Фейсбук заради снощната актьорска вечер

От iNews

Арестуваният бизнесмен Николай Банев изригна с гневен пост срещу шоумена Слави Трифонов. Повод за това стана снощния брой на "Шоуто на Слави", където в актьорската вечер бе иронизирана съпругата на олигарха – Евгения Банева.

Публикуваме статуса на Николай Банев:

"Шоуто на "Слави” Тайна е за голяма част от българската интелигенция, че шоуто на Слави Трифонов отдавна се е превърнало в "Шоуто на Слаби”. Шоу на "псевдонародно” ниво, шоу – нискобюджетен миш-маш от любимите преди петдесет години скечове на буфосинхронисти, циркови клоуни и имитатори. Така е, защото голяма част от интелигенцията превключва канала, когато види "родолюбивата”, все по-угодническа и все по-всеядна физиономия на недопуснатия до политическата глутница Шоу-Кумчо-Вълчо.

"Институцията” Слави Трифонов институционализира през годините поръчката като "остен на бутафорния водевил”. Институционализира остатъците от художествената самодейност като "еманация на словоблудството”, на бездарното принизяване на националните художествени и интелектуални достижения до равнището на сватбарска трупа, преповтаряща поръчковия си репертоар до втръсване. Няма как да бъде иначе.

Разбирам го г-н Трифонов. И на него не е лесно. Той разбираемо предпочита бодливото ветрило на "народната любов” пред аналната вибрация на следствения арест. Но от следствения арест ще припомня на г-н Трифонов: "Неведоми са пътищата божии.” Вече сте по-трудно пластичен, уважаеми! Все по-трудно ще можете да съчетавате приятния бриз на ветрилото и привеждането пред бодлите му.

Искам да продължа с "шоуто” и отношението на нашата журналистика към Евгения Банева. Всъщност то (отношението) е по-унизително от привежданията на Слави Трифонов. Майка на три малолетни деца. Обществено известна с пиперливия си език, еманципирана жена. Свободна в мислите и изказа си. Свободна като дух, но не и физически. От 2014-та година Евгения Банева е арестант, не от 26.10.2018г. Арестът в "луксозните” условия на дома си. Защото четири години Евгения Банева е в ареста на заключената воля; на бездействието на полицията, следствието, прокуратурата, Съда. Не мисля, че много български юнаци биха издържали на подобен геноцид: Непрестанен телефонен тероризъм Трошене на служебни автомобили Палежи и пиратки в офисите ѝ Палежи на дома ѝ, в София, Напълно изгорял домът ѝ в Русалка, Унищожени кей и басейни в "Русалка”, Подпален ресторант в Русалка, Пладнешки грабеж на къмпингите около Созопол и заграбено цялото имущество в тях. Заграбени над 400 дка земи на Иракли, Пълно изгаряне на служебните ѝ автомобили. Да продължавам ли с последствията на непривеждането на Евгения Банева?

Ще припомня само на г-н Трифонов, че условията в сегашния арест на Евгения Банева не са повод за хумор. Тук дори красивия, прераждащ хумор е неуместен. Условията в новия ѝ арест имат обаче и предимства. Поне в някаква степен повишават нейната физическа безопасност: Сега поне за тази безопасност не се грижат частни гардове, а гардове под държавен пагон. Но дали вярва в държавата Евгения Банева? Едва ли "свободните” журналисти, респективно – г-н Трифонов ще имат смелостта да я попитат. От страх да не прихванат вибрацията на аналната арестантска зараза. Я, по-добре, г-н Трифонов да продължава да води високо-патриотичното си евнухско шоу. А журналистите да се занимават с по-лицеприятни и по-безопасни теми. The show must go on!!!", написа арестуваният бизнесмен.

Водещи