Банкери и готвачи искат Света Анастасия 09.01 | 07:29

2/3 от мераклиите да управляват острова отпаднаха

От Надежда Стоянова

Единственият обитаем остров в страната – Света Анастасия край Бургас, е на път да се сдобие с управител. Желаещите за поста били 260 души, но от тях отпаднали 2/3 заради неизрядни документи и несериозно отношение, обясниха от общината в Бургас.

Оказа се, че сред желаещите да управляват острова има представители на всевъзможни професии. Най-любопитните са банкери, телевизионери и готвачи. Също така се пробвали и няколко чужденци, пише "24 часа".

Специална комисия подбрала 75 кандидатури, които да преминат към втория кръг. В журито влизат представители на туристическия бранш и общински съветници. Засега обаче още не е ясен размерът на заплатата, която ще получава избраният за управител. Ясно е, че със сигурност ще е над 600 лв.

Припомняме, че остров Света Анастасия, който е единственият обитаем в страната, се очаква да бъде отворен за посещения през тази пролет. Затова през 2013 г. бяха ремонтирани сградите и беше изграден музей, разказващ историята на острова. Също така са възстановени и стенописите на църквата, която била създадена още през XIV век. За допълнително удобство на гостите на това прекрасно място беше направена и къща за гости с гледка към Бургаския залив.

Водещи

Най-четени