Банско започна да "изплува". Ситуацията се нормализира 10.11 | 08:08

Предстои да бъдат оценени щетите от наводненията

От iNews.bg

Обилните валежи през последните дни хвъркуха в паника жителите на Банско. Градът беше в бедствено положение, след като две реки преляха и бяха разрушени два моста и ски пътят в района. Положението обаче постепенно започва да се нормализира, а според синоптиците днес се очаква и да спре дъждът.

Предстои да бъдат оценени щетите от сериозните наводнения. Местните все пак продължават да се притесняват за живота и имуществото си. Това, което спаси града от по-сериозни последици след стихията, е изградената преди години подпорна стена.

"Ще проверим колко е отнесено от ски пътя, надявам се заведенията да имат застраховка, мостовете ще бъдат възстановени в най-кратки срокове”, каза кметът на Банско Георги Икономов.

Очаква се бедственото положение да бъде отменено някъде по обяд. 

Припомняме, че проливните дъждове нанесоха много щети и в Кърджалийско. Дървета падаха върху колите, които закъсаха по централните улици. Има наводнени училища, детски градини и обществени сгради.  Близо метър вода затвори пътя към прохода Маказа и Гърция.

Ураганен вятър в късния следобед пък изненада ямболското село Дражево и събори някои от покривите на къщите. За щастие, няма пострадали хора, но материалните щети са огромни.

Водещи

Най-четени