Бареков: Борисов живее в палата на гърба на данъкоплатците 05.03 | 15:41

Наемът за къщата в Бояна се покривал от субсидията на ГЕРБ

От Христина Рафаилова

Палатът на Бойко Борисов в столичния квартал "Бояна" се покрива от партийната субсидия на ГЕРБ. Това заяви лидерът на "България без цензура" Николай Бареков в блога си по повод обвиненията, че самият той обитава луксозна къща. 

"Г-н Борисов, не ви ли е срам с партийна субсидия от пенсиите и минималните доходи на българските данъкоплатци, с парите, присвоени със закон от българския народ, вместо безплатни лекарства за децата, да си плащате наема на палата в Бояна? По моя информация наемът на този палат е минимум 3 хиляди евро", заявява политикът.

Бареков обяснява, че за разлика от експремиера той плаща наема си от собствения си джоб. Лидерът на новата формация заявява, че настоящият му дом не е нищо особено и няма никакви екстри. Къщата той наел от съображения за сигурност за своя живот и за този на сина си. Лидерът на "България без цензура" бил посъветван да вземе под наем къща чрез охранителната фирма.

Сега бившият тв водещ бил принуден да търси ново жилище, тъй като "поръчкови сайтове, част от империята на Бойко Борисов, побързали да направят "голямо разкритие за палатите на Бареков".

"Всички мои имоти, включително апартамент в квартал Витоша и дворно място в квартал Киноцентъра, закупени от мен преди години, както и наследствените ми имоти, са обявени в моята данъчна декларация. Закупените имоти, апартамент и дворно място, са финансирани с банков кредит", пише Бареков.

Най-четени