Бареков: Борисов ме заплашваше 23.10 | 10:37

От ГЕРБ се опитали да спрат разследването срещу пловдивския кмет

От Филипа Тодева

Изпълнителният директор на TV7 и News7 Николай Бареков обяви, че през май месец експремиерът Бойко Борисов и неговата дясна ръка Цветан Цветанов са се опитали да смачкат разследването за конфликт на интереси на кмета на Пловдив Иван Тотев. Бареков припомни, че в това разследване беше притеснително присъствието на строителна фирма, за която не е тайна, че процент от акциите държи Борисов.

От екипа на журналиста разпространиха позицията му по повод скандала със записите на Иван Тотев.

"Имахме една молба към тези хора и тя беше да осигурят Иван Тотев, за да коментира и да се защити от така изнесените факти. Вместо това Борисов и Цветанов започнаха да ме "уверяват" как това разследване не трябва да излиза, защото щяло да удари предизборно по реномето на партията.

В типичния си стил Борисов прехвърли мръсната работа на Цветанов, който си позволи да ме заплаши, че ако пусна това разследване, ще има последствия за мен самия. Именно след този разговор, който аз проведох с Цветанов, Борисов го пита "как е минало при онзи капут", твърди Бареков.

Според него няма съмнение, че политическият и медийният чадър над Тотев е осъществен от тях двамата.

"Смятам, че прокуратурата би трябвало да се сезира, доколко корупционните схеми, в които Тотев е замесен, не се дирижират от неговите ментори в София. Чувал съм от тях самите, че "Тотев дължи на Борисов огромни суми пари, хвърлени за избирането му за кмет на Пловдив". Аз лично ще сезирам държавното обвинение да разследва всяка една сделка с големи строителни фирми и обществени поръчки, които Иван Тотев е дал, за да се разбере дали зад всяка една от тези сделки стоят икономическите интереси на Бойко Борисов", се казва в позицията му.

Бареков заяви, че мръсните тайни на ГЕРБ излизат на бял свят със записи.

"Забележете, че и признанията на Тотев, и признанията на Борисов стават в среда на съпартийци, които очевидно ги записват, защото са скъсали доверието си в тях", отбелязва той.

Водещи

Най-четени