Бареков: Няма проблеми с банковата система. Камиони са разкарвали тази нощ пари по банките 30.06 | 09:28

Лидерът на ББЦ посочи, че е най-големият печеливш от скандала Пеевски–Василев

От iNews.bg

Няма проблеми с банковата система. Камиони са разкарвали тази нощ пари по банките. Това заяви лидерът на "България без цензура" Николай Бареков в ефира на bTV.

"Аз буквално нахлух в парламента с 2-ма бодигардове. Аз като влязох в залата, бяха хванати по бели гащи. С моето отиване там се решиха много важни неща", посочи Бареков. Той заяви, че датата 5 октомври е била избрана, а не е изтеглена с жребий.

Тя е била предложена от лидера на ДПС Лютви Местан и подкрепена от Бойко Борисов. Председателят на ГЕРБ искал датата да е 14 септември, а Сергей Станишев – 12 октомври.

"За да се разведри обстановката, имаше шеги, вицове. Мъже сме само. Цецка Цачева беше единствената дама", уточни Бареков по повод мълвата за тегленето на жребия. Той посочи, че неговата ръка е изтеглила датата и тя е ръката на съдбата.

Бареков посочи още, че няма проблеми с банковата система. "КТБ не се е сринала заради това, че държавата е изтеглила парите си. 70 млн. лв. е взела държавата, 10 е върнала. За 60 млн. няма как да фалира банката", обясни Бареков. Той уточни, че има още 3-4 дни от 10-дневната одитна проверка.

"Ако има липси в трезора, веднага ще бъде сезирана прокуратурата", посочи Бареков. Той заяви, че реакцията на Борисов в тази обстановка е крайно непремерена. "Борисов се държа крайно непремерено, че държавата била фалирала. Има пари в банките. Тая нощ са ги разкарвали с камиони", успокои Бареков.

Според него в момента хората си теглят парите, а после отиват да ги слагат в друга банка или ги носят вкъщи.

"Тръгнали са мародери по кварталите, ще ги оберат", предупреди лидерът на "България без цензура".

Той посочи, че неговите спестявания, които са няколко милиона, са разпределени в 5 банки. Бареков заяви, че ги е спечелил като изпълнителен директор на телевизия и участник в два международни борда.

Относно скандала Пеевски–Василев Бареков посочи, че той е най-големият печеливш, тъй като е станало ясно, че няма нищо общо с тях.

Бареков обаче отрече Цветан Василев да е финансирал турнето "България без цензура". Лидерът на ББЦ посочи, че той сам го е платил.

Василев не е собственик на ТВ7, собственик е "Алегро Кепитъл", обясни Бареков. Тази компания му дължала милиони и до дни щял да си ги потърси.

С Цветан Василев не съм се чувал от много месеци. С Делян Пеевски се чух за последно по телефона, когато ме помоли да назнача Люба Кулезич, понеже тя му била близка, заяви Николай Бареков.

Бареков посочи още, че предизборната му кампания е излязла колкото на другите. "Ние нямахме субсидии, затова стана с дарения", посочи той и допълни, че според него не трябва въобще да има субсидии.

Относно обстановката в страната Бареков посочи: "Системата в България е стабилна, институциите работят, работи БНБ. Не работи парламентът." За финал той заяви, че е готов да работи с всеки, освен с ДПС. Той посочи, че си говори с Борисов.

"Когато е някаква официална реплика, си говорим. Ние да не сме някакви хуни, хванати от гората", запита риторично Бареков. Той посочи, че е единственият политик в България, който е влязъл в политиката с пълни джобове.

Най-четени