Бареков вече е готов да преговаря с Борисов, Сидеров и Местан 06.10 | 12:01

"България без цензура" ще излъчи екип за съставяне на правителство

От Теодора Кокаланова

"България без цензура" ще излъчи преговорен екип за съставяне на правителство. "Това ще стане още днес на заседанието на Коалиционния ни съвет и на парламентарната ни група. Готов съм да седна с всеки на една маса, стига това да стане пред медиите. Готов съм да преговарям с Борисов, Сидеров и Местан", заяви лидерът на ББЦ Николай Бареков.

По думите му партията се очертава като сериозен фактор в следващия парламент. "Ние сме за това да бъде направено възможно най-скоро управляващо мнозинство и правителство съобразно конституционните срокове и необходимата прозрачност", допълни Бареков.

Той призова политиците да оставят настрана личното его и личните пристрастия. "Трябва да направим крачка назад, за да направи народът две крачки напред. Този парламент отразява настроенията в обществото такива, каквито са те. Вижда се, че има повишена тревожност от страна на народа към случващото се в българската политика през последните две години", допълни Бареков.

Според него кабинетът трябва да има ясна политическа подкрепа на основа приоритетите на България като европейска държава и евроатлантически партньор. "Много са важни и реформите в областта на икономиката, здравеопазването и енергетиката. Кабинетът трябва да бъде излъчен от парламента", категоричен е Бареков.

 

Водещи

Най-четени