Бареков влиза в политиката след ноември 11.09 | 14:24

Десислава Тошева самостоятелно ще ръководи TV7

От Елица Елефтерова

Николай Бареков ще участва в нов политически проект. Първата му цел е силно участие на предстоящите европейски избори. Политическият проект, в който ще участва той, няма да бъде лидерски и няма да наподобява всички сегашни проекти. "Ще тръгне от българските региони и граждани, ще тръгне отдолу, заяви Бареков на пресконференция.

По думите му българските политици не слушат никого около себе си - няма значение дали става дума за Станишев, Местан и Борисов. "Аз имам важно качество - мога да слушам хората. Следващите три месеца ще работя за това да слушаме гражданите", обеща той, цитиран от в. "Стандарт".

Целта на бившия генерален директор на TV7 e да съумее да изгради държава, която да работи в полза на гражданите. Според него това е най-важната реформа, която трябва да бъде направена. "Говорим за управление, което трябва да включва в себе си експертност, прозрачност, управление само в полза на хората, с грижа за тях, а не с грижа за банковите сметки", допълни Бареков.

В последните 20 години един политик не е напуснал властта беден, стана ясно още от изказването му. "Говорим за управление, което да има волята да промени ситуацията в държавата", продължи той.

"Във властта ще влезем, когато създадем движение, спечелим избори. Няма да правим патерици. Ние ще бъдем за изваждането от властта на ДПС, ГЕРБ и БСП. Те натрупаха достатъчно провали", допълни той.

Журналистът посочи, че няма нужда от спуснати бизнесмени, които да стават дясна или лява ръка. Според него управлението трябва да е експертно и прозрачно.

"Движението няма да се казва "България без цензура". Трябва да бъдем представени в европейските избори. Силно и много добре", уточни той, като допълни, че новото движение няма да се появи преди месец ноември. На пресконференцията Бареков обяви, че напуска поста на изпълнителен директор на TV7 и ще води ново предаване.

"Като гражданин и общественик взех доста позиции в последните месеци. Смятам, че в един момент тези позиции ще тежат на телевизията. Аз съм преди всичко журналист и общественик", посочи Николай Бареков, като заяви, че няма да има нов изпълнителен директор на негово място. До този момент телевизията е имала двама изпълнителни директори, а сега остава само един - Десислава Тошева.

Водещи

Най-четени