Бареков захапа bTV заради Росен Петров 10.02 | 17:56

Лидерът на „България без цензура“ обвини медията в двоен стандарт

От Цанка Донкова

Лидерът на "България без цензура" Николай Бареков захапа bTV. В отворено писмо той зададе куп въпроси към медията и я обвини в демонстрация на двоен морал. Повод за действията му се оказа реакцията на медията към Росен Петров. Тя се разграничи от водещия на "Нека говорят" и обяви, че ще търси правата си за нарушения договор.

"Когато атакуват един достоен човек като Росен Петров, позволил си да изкаже своята гражданска позиция честно и открито в ефир? Или когато години наред се правите, че не забелязвате двойните стандарти в редица ваши предавания и външни продукции? Защо не се разграничихте от вашият колега Слави Трифонов, който си позволи във ваше студио да издигне кандидатурата на Меглена Кунева за президент или издигна кандидатурата на мажоритарен депутат от името на неговото предаване?", запита Бареков.

Той обвини медията, че дълги години е различни водещи са издигали скрито политически лозунги и партийни кандидати, а в същото време bTV не е оценила по достойнство откритото и честно поведение на Росен Петров, който открито е заявил своите политически пристрастия. Бареков се обърна и към новото ръководство на медията.

"Вие, от новото ръководство на bTV ще промените ли практиките, въведени от времето на г-жа Люба Ризова, когато в новините и публицистичните предавания се деляха водещите и обществените фигури на удобни и неудобни", запита той.

Лидерът на "България без цензора" напомни текучеството на кадри в bTV през последните години и посочи, че според него основна причина за това са несъгласието на журналистите с редакционната политика на телевизията.

Водещи

Най-четени