Бареков иска референдум за членството на Турция в ЕС 12.02 | 21:50

Той е категоричен, че не може религията да определя политиките в една държава

От Мая Александрова

Да се проведе референдум за членството на Турция в ЕС, поиска Николай Бареков в Благоевград. Той обяви, че ще предложи идеята на бъдещия си коалиционен партньор ВМРО и заедно да предложат това допитване до българите.

"Като европейци ние имаме право да кажем "да" или "не" на членството на Турция в този й вид", обясни лидерът на "България без цензура".

Той е категоричен, че не може религията да определя водещите политики в една държава.

"При отрицателен вот, ЕС е длъжен да се съобрази и Турция ще остане извън Съюза. Да видим тогава Ердоган дали ще продължи да плаща на български депутати", каза Бареков.

"Каква е българската алтернатива – от една страна са БСП и ДПС, от друга АБВ – изцяло проект на ГЕРБ и Реформаторският блок – тази шепа лентяи, събрани там, финансирани от Дал и Ердоган, които ще се разпаднат всеки момент, защото социолозите не им дават спечелено нито едно евродепутатско място и ние с ВМРО, които предлагаме възстановяване на държавата", коментира лидерът на "България без цензура".
Той обяви, че ще предложи Росен Петров и Ангел Славчев за представители на "България без цензура" в работните групи по преговорите за коалиция с ВМРО. Петров ще работи в идейно-политическата група, а Славчев по тази за структурното коалиционно обединение на двете партии.

Росен Петров избра Благоевград за първото си гостуване на общинско събрание като член на партията и номиниран за нейн зам.-председател.

"По времето на цялата си дейност като журналист, сценарист и водещ винаги съм искал да казвам на българите едно и също – не бива да се мразим, да си завиждаме, трябва да се обединим. Затова избрах Благоевград, защото неговото име е обединително", заяви Росен Петров.

От своя страна зам.-председателят на ВМРО Ангел Джамбазки коментира, че българите да живеят добре в България.

"От нас зависи дали ще се преборим за това, или тази зала ще даде поредния донор емигранти. Не мислим за провал", заяви Джамбазки, който също бе на събранието.

"Имаме подадена ръка от "България без цензура" и трябва заедно да бъдем фактор в обществено-политическия живот на страната. Това е наша задача и задължение", допълни той.

На общинско събрание благоевградчани избраха за местен лидер адковат Йорданка Стойчева. Спецът по граждански дела е трети мандат общински съветник. Тя заяви, че се е съгласила да стане член на партията заради каузата й за обединение на нацията. За нейни заместници бяха избрани Асен Милчев и Ваня Алексиева, а за секретар - Петя Бориславова.

Водещи