Бареков няма да е депутат в новия парламент 10.10 | 13:04

Лидерът на ББЦ е предпочел евродепутатското място

От iNews.bg

Лидерът на България без цензура Николай Бареков няма да е депутат в 43-то народно събрание. Политикът е предпочел да избере евродепутатското място.

Това става ясно от молба, изпратена от Бареков до ЦИК, в която той моли да бъде заличен като депутат във Варна и Пловдив.

"Колегите от Консервативната партия упражниха позитивен натиск към мен да развия своята кариера на високо равнище и да бъда един от водещите членове на Европейския парламент в Комисията по енергетика, както и в делегацията на ЕС, която преговаря с Русия и Иран", обясни Бареков.

Евродепутатът посочи, че и без него ББЦ ще има изключително силна група в българския парламент. "Желая успех на партиите, които ще участват в преговорите за съставяне на правителство. Дано всяка от тези парии да отстои интересите на избирателите си", каза лидерът на ББЦ.

Той коментира и решението на съда, който го оправда по делото за обида, заведено от Бойко Борисов. "Изобщо не се радвам, че не съм посочен за виновен. Смятам, че е много лошо водещите политици в България да решават отношенията си в съда. Ако зависи само от мен, бих намерил начин всички тези съдебни дела да бъдат прекратени, но за жалост това не зависи само от едната страна, в случая от мен", коментира лидерът на ББЦ.

Водещи

Най-четени