Бареков погва Плевнелиев 04.03 | 15:55

Политикът поиска създаването на две парламентарни комисии, които да разследват президента

От Ивелина Георгиева

"България без цензура" внесе писмо до ГЕРБ и ръководството на партията, в което призовава двете партии да започнат преговори за стартиране на подписка в Народното събрание за създаването на две анкетни комисии.

Лидерът на движението Николай Бареков дойде лично в Народното събрание, за да връчи писмото. Той настоя първата анкетна комисия да бъде посветена на импийчмънта на президента и да проучи фактите и обстоятелствата около нерегламентираните бизнес контакти и връзките с определени корпоративни кръгове на Росен Плевнелиев в качеството му на държавен глава, министър на регионалното развитие и благоустройството и на бизнесмен.

Бареков предложи втората анкетна комисия да установи дали е имало фалшификации на изборния процес с надпечатан обем от "реални" бюлетини по време на президентските и местни избори през 2011 г.

Новият политик определи тези избори като "Костинброд" 1 и се осъмни, че номера с надпечатаните бюлетини е бил използван и тогава.

"Имаше странни резултати на тези избори, имаше изненадващи победители, а разликата, с която Плевнелиев спечели пред опонента си Ивайло Калфин е доста съмнителна, ако ситуацията от 2013 г. е била направена за първи път през 2011 г.", коментира Николай Бареков.

Той изрично подчерта, че не сипе обвинения и не издава присъди, само иска това да бъде първа съвместна работа между "България без цензура" и ГЕРБ.

Бареков подава ръка първо към ГЕРБ, поясни той.

"Ние сме за разтурването на този парламент. Искаме европейските избори да дадат легитимност на нашата партия и ще поискаме това още на 25 май вечерта", закани се бившият телевизионен водещ.

Той подчерта, че не е съгласен следващите избори да бъдат администрирани и менажирани от ново правителство тип Марин Райков.

Красимир Велчев от ГЕРБ отговори на Бареков и подчерта, че когато искаш от някой партньорство трябва да имаш доверието на хората към които се обръщат.

"Аз не виждам кой изобщо в България има доверие на този човек, който преди 8 месеца казваше, че на другия ден ще бъде убит, няма да бъде жив, след това някой гърми, той облича бронежилетка", каза Велчев.

В тази връзка той заяви колко е важно желаещите да влязат в парламента, преди това да минат на психотест, каквато идея има ГЕРБ за нов законопроект.

"Да не са зависими от други неща като анаболи, наркотици или друго. Всеки един човек зависим от нещо си, влизайки във властта, той може да донесе само лоши неща", каза Велчев.

 

Водещи

Най-четени