Бареков призна: Допуснах грешка с "корпоративната формация ЛИДЕР" 26.01 | 12:29

Евродепутатът смята, че хора, които влязоха благодарение на нас за първи път в парламента като най-върховен орган в държавата, се възползваха от моето наивно желание за борба със статуквото и от нашите високи рейтинги, за да материализират корпоративния си вот

От iNews.bg

"Отчитам като своя лична грешка това, че бях подведен и не проявих достатъчно политическа далновидност, въпреки опита, който имам, и допуснах коалиция между нашата партия и една корпоративна формация като ПП ЛИДЕР, която редица пъти е претърпявала политически неуспех."

Това коментира председателят на ПП "България без цензура" /ББЦ/ и евродепутат Николай Бареков, цитиран от пресцентъра на партията.

По думите му това била основната грешка, която е засегнала, макар и по изкуствен път, него като политик и партията, която е основал преди една година - ПП "България без цензура". Бареков призовава структурите в цялата страна да започнат преговори с всички демократични партии, които имат желание да участват в изборите за местна власт през тази година.

"Смятам, че хора, които влязоха благодарение на нас за първи път в парламента като най-върховен орган в държавата, се възползваха от моето наивно желание за борба със статуквото и от нашите високи рейтинги, за да материализират корпоративния си вот, което противоречи с практиката на демократичния процес", посочва той.

"Благодаря на всички наши избиратели, включително и на достойните български миньори, които ни подкрепиха и които държавата беше забравила, но смятам че бъдещето на ББЦ е това, което искат нашите структури, а именно самостоятелно участие в политическия живот на страната и подкрепа на всички партии, които разчитат не на корпоративен, а на народен вот", заявява лидерът на "България без цензура".

Според Николай Бареков опитът на определени субекти да атакуват оглавяваната от него партия и да крадат структури, "купувайки на парче", е позорен и недопустим за една демократична държава, член на ЕС.

Водещи

Най-четени