Бареков решава дилема – депутат у нас или в Брюксел 09.10 | 18:21

Лидерът на ББЦ нямало да води лично преговори с Борисов

От iNews.bg

Лидерът на България без цензура Николай Бареков решава дилемата дали да е народен представител у нас, или да остане депутат в Европейския парламент.

"Предстои ми пътуване в чужбина за около две седмици, ще бъда и в Брюксел, и тогава ще реша какъв ход да предприема - дали ще остана депутат в българския парламент или да се върна в Европейския парламент, в момента не съм взел никакво решение", заяви Бареков в ефира на bTV.

Той посочи още, че няма да участва в преговори с Бойко Борисов. "Аз няма да влияя с моите лични отношения и лични драми”, уточни Бареков.

Лидерът на България без цензура каза още, че праща група от четирима мъже, които да водят разговори с представители на ГЕРБ. Той самият лети тази вечер за Брюксел и физически било невъзможно да седне на една маса с когото и да било в България, макар че е готов да преговаря "не само с Борисов, но и с Местан и Сидеров”.

Бареков посочи, че подкрепя напълно тезата на Реформаторския блок: "Първо да се разберем за програмата, след това да уточним кои партии влизат в управляващата конфигурация, после министрите, накрая премиер. Дядо Коледа да е премиер, ако Симеон Дянков е финансов министър какво правим?”, запита лидерът на ББЦ.

По думите му трябва да се търси управление, което да стъпи на платформата център-дясно.

"Г-н Борисов повече еднолично няма да управлява и това беше решено от българския народ. На практика няма непредставена партия. Борисов, за да управлява чрез мандат на ГЕРБ, той ще трябва да се съобразява с минимум три партии. Тези партии не са добре настроени към предишното управление нито на ГЕРБ, нито на БСП и ДПС”, посочи още Бареков.

Водещи

Най-четени