Бареков се жалва - бил цензуриран от Люба Ризова 30.01 | 13:51

Принизена ли е българската журналистика „до плод и зеленчук“, пита бившият журналист

От Цанка Донкова

Бившият журналист и настоящ политик Николай Бареков погна директора на новините на bTV Люба Ризова. В обръщение до медиите Бареков заяви, че тя е наложила цензура спрямо него и партията му.

"Наскоро в тази телевизия беше цензурирано мое участие, както разбрах с личната намеса на директора на новините, г-жа Люба Ризова", посочва Бареков.

Той уточнява, че вероятно има намеса от лидера на ГЕРБ, за да се стигне до това.

"Очевидно тя е в някаква сенчеста за обществото зависимост от същите кръгове, които дирижират зловещата медийна кампания срещу третата политическа сила в страната след БСП и ГЕРБ – "България без цензура", смята Бареков.

Според него е недопустимо, че след като на него не му е дадена дума в ефира на bTV, в най-гледаното време на телевизията е бил поканен "един политически маргинал”, който е злословел против него и е изказал лъжи и манипулации в рамките на половин час.

Бареков посочи и случая с Бисер Петното.

"В слугинажа си Ризова стигна и до там, че в централната емисия на телевизията потули сигнала за срещата на Бисер Петното в дома на експремиера Борисов. Цинично е, че това стана, след като същият този Бисер Петното унижи репортер на bTV”, посочва той.

Лидерът на "България без цензура" изказа мнение, че подобно поведение е недопустимо. Той заяви, че вярва българската журналистика да не е стигнала нивото на "плод и зеленчук". Бареков уточни, че се надява, че новото ръководство на bTV, в лицето на Павел Станчев ще промени ситуацията. В същото време лидерът на "България без цензура" даде и предложение към Люба Ризова.

"Логиката показва, че зловещите маши на Борисов в медиите, като Люба Кулезич и Люба Ризова, е най-добре да се осветят сами и да станат официални говорители на новите и стари политически проекти, които бяха създавани с ограбените от народа милиарди", предлага Бареков.

Водещи