Барикадиралият се в Черниче обвинен в хулиганство 13.04 | 15:29

Митков остава в психиатричното отделение на болницата

От Христина Рафаилова

Барикадиралият се в дома си с пистолет Васил Митков беше обвинен в хулиганство. Той държа полицията на крак 21 часа, след като се заключи в дома си в симитлийското село Черниче. 

40 годишният мъж остава за момента за лечение в болницата в Благоевград. След като служителите на реда успяха да проникнат в къщата и да го обезвредят, той беше откаран с линейка до здравното заведение. Митков беше настанен в психиатричното отделение.

Същевременно прокуратурата го обвини за – за непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото, информира в. "Стандарт".  В момента полицията разпитва свидетели на случилото се. 

Кметът на селото Иван Андонов заяви, че  обстановката е спокойна. Близките на Митков са се прибрали у дома още предишната вечер (12 април). Преди това съпругата Дафинка и двете им дъщери  Ани и Мария били при тъста и тъщата на барикадиралия се. 

Той и съселяните му се надяват, че най-после ще се вземат мерки и ще се помогне за лечението на Митков, който от 2 години почти не излизал от дома си и страдал от страхова невроза.

Бащата на Митков също е пациент на болницата в Благоевград. Възрастният мъж отрекъл синът му да го е бил. Първоначално беше разпространена информация, че Митков е пребил баща си, след което се е барикадирал в къщата си.  

Водещи

Най-четени