Бат Сали: 90% от ромите знаят как да попълнят бюлетината 11.05 | 13:50

Целта ни е да обединим възможно по-голям % от етноса, подчерта той

От Теодора Кокаланова

"90% от ромите знаят как да попълнят бюлетината за изборите за Европейски парламент". Това заяви депутатът от ДПС Александър Методиев в bTV. 

По думите му ДПС е единствената партия, която е най-близка до ромския етнос, тъй като дава възможност на всеки да развива своите идеи. "На мен ми помогна за идеята за ромско обединение", отбеляза Методиев.

Той уточни, че учредителната конференция на ромското обединение, която била насрочена за 12 май, била отложена за след изборите на 25 май, за да се разсеят съмненията за предизборна мобилизация на ромската общност. 

"На Ахмед Доган обещах да работя честно и да допринеса за развитието на ДПС относно приоритетите, начертани от ръководството. Никой не може да обещае брой гласове. Нашите хора имат глави на раменете си", изтъкна още депутатът по повод прогнозите, че партията ще спечели три или четири мандата за Европарламента.

Александър Методиев посочи, че по неофициални данни ромският етнос в България е около 800 000 души. "Целта ни е да обединим възможно по-голям % от етноса", обясни ромският лидер.

Методиев представи приоритетите пред ромското обединение, а именно образователният ценз, здравеопазването, жилищните проблеми. На въпрос дали това не са проблеми на всички българи, той обясни: "Ниската квалификация на нашите хора не им дава да получат правата, които им се полагат." 

Водещи

Най-четени