Бащата на захвърленото бебе му вързал червен конец, преди да го изостави 03.11 | 09:53

Непълнолетните родители се разкайват и искат да си върнат отрочето

От Теодора Кокаланова

Историята на Димитър – бебето, което беше открито в контейнер за смет в Казанлък, потресе и разтърси цяла България. Той се роди преди седмица в необичайни условия, но здрав. Мерките му са 3,800 кг, 53 сантиметра – точно колкото се е родил и баща му Христо преди 17 години.

15-годишната майка Антония започнала да ражда в дома си. По време на раждането в детската стая на Антония е майка ѝ. Христо помагал, като четял в интернет какво да прави.

За десет минути двамата родители взели общо решение да изоставят бебето. Младият татко обаче решил да направи последно нещо за детето си, преди да го изостави – вързал му червен конец на ръката.

Пеленачето е оставено на втория етаж в блок, в ученическа чанта. Три часа след първата глътка въздух Димитър заспал в закопчаната чанта на стълбището. Един от съседите решил да вземе мерки и да обезопаси района, защото помислил, че може да има бомба.

Соченият за преносител на бебето обаче днес не признава, че се е докосвал до чантата, и заплашва да съди съседката си, която твърди това, съобщава bTV. В крайна сметка бебето е било оставено на улицата до блока, за да бъде намерено от скитник, който се паникьосал и повикал помощ. Жена от близката железария позвънила в полицията.

Часове по-късно бащата на Христо – Атанас, е извикан в полицията. Там разбрал, че е станал дядо, както и че внукът му бил намерен в кофа за смет. Последно бащата на момчето видял приятелката му 24 часа преди раждането. Не му направило впечатление, че е бременна.

Днес 17-годишният татко казва, че го иска и че го е изоставил поради страх от родителите си. Страхът не е напуснал и 15-годишната майка, която все още е в силен стрес. Семейството на Христо е готово да направи всичко възможно да си върне бебето. В момента малкият Димитър е настанен в приемно семейство.  

Водещи

Най-четени