Бащата, пребил дъщеричката си, остава в ареста 22.04 | 15:20

Обвиненият в убийството Пламен посегнал на момиченцето, защото настоявало за нещо

От Теодора Кокаланова

Бащата, задържан за убийството на 7-годишната си родна дъщеря, остава в ареста. Стана ясно, че няма постъпили сигнали до социалните служби за системния тормоз, на който е била подлагана Пламена. Насилието е ставало пред очите на съседите.  

"Има нанесени удари по цялото тяло на детето, като са използвани тъпи предмети. Използвани са ръцете. Няма употреба на алкохол нито от бащата, нито от жената, с която живее", обясни Георги Великов, директор на Областната дирекция на МВР в Русе. 

В училището, където Пламена бе първокласничка, заявиха, че при тях също никой не е подавал сигнали за тормоз, информира Нова телевизия. "За пореден път сме свидетели на едно абдикиране на гражданското общество от личните проблеми на хората, защото всеки се ограничава в собствения си комфорт", заяви Мариела Личева, директор на Дирекция "Здравни и социални дейности" в община Русе.

Скандалът се развихря по време на семейна вечеря у дома на Пламен и Емилия. В апартамента, освен бащата, са били двете му деца, втората му жена и още един мъж. Причината за побоя е, че момиченцето по детски настоявало многократно за нещо. Това изнервило бащата. Той започнал да я удря и рита, докато тя припаднала в ръцете му. В болницата лекарите само констатирали смъртта ѝ.  

Водещи

Най-четени