Бебе, родено в домашни условия, бере душа в болница 16.01 | 18:11

Бащата израждал детето, което и в момента не може да диша самостоятелно

От Цанка Донкова

Новородено е в тежко състояние, след като се е появило на бял свят в домашни условия. Детето е едва на три дни, сигнализират лекари от болница "Шейново".

Бебето не може да диша самостоятелно. Също така е развило опасна инфекция, затова от първите си дни е на антибиотици, съобщава bTV.

В неделя (12.01) майката и детето са приети по спешност в здравното заведение. 31-годишната жена е родила у дома си, като самият баща изродил детето си. Той е оперирал жена си по време на раждането.

"Бяхме двамата със съпруга ми, детето се роди вкъщи. Той направи всичко възможно, за да ни помогне. И след това дойдохме в болницата, но няма да коментирам как е преминало раждането", заявява майката.

Стана ясно, че бащата направил разрез, който се прави на външните полови органи, за да се роди по-лесно бебето. Даже след успял да я зашие.

Родителите твърдят, че са искали да останат вкъщи до последния възможен момент. И затова раждането е протекло в дома им. Според лекарите обаче, има намеса и на трето лице.

"Освен това пъпната връв беше пломбирана с клапа, която се използва в болниците. Затова ние предполагаме, че има намеса на трето лице, като най-често това са дулите", обяснява лекар.

Дула е жена, която би трябвало да оказва само психологична подкрепа на родилката, но няма право да действа като лекар.

"Категорично имаше риск за живота му, когато постъпи. Очаквахме да е просто охладено или да не се е разплакало добре, но истината е, че беше в тежка дихателна недостатъчност, с тотална цианоза", уточнява д-р Донка Узунова.

Водещи

Най-четени