Бебето от с. Ардино отнето от майката по сигнал на лекари 10.01 | 10:00

Има риск за детето, смятат те

От iNews

Новородено бебе от смолянското село Арда е настанено по спешност в приемно семейство. Новината за отнемането на детето от самотната майка бързо обиколи социалните мрежи.

26-годишната самотна майка живее в махала "Речани” в смолянското село. Ражда на 11 декември миналата година, изписана е, но без детето.

"Когато отидох да потърся информация защо не ми го дават, казаха, че от социални грижи така са решили”, каза тя. 

Сигналът е от медиците в болницата в Смолян. Социалните също преценяват, че е налице риск за бебето, предаде бТВ.

"При проведената проверка в дома на дома на семейството бабата се държеше изключително агресивно към социалните работници. Тя беше в нетрезво състояние, пияна. Това се случва в 12.00 ч. на обяд”, обясни  Стефка Киришева, социален работник от ДСП-Смолян. 

Семейството живее при тежки условия. Сигурен доход получава само бабата на родилката – пенсия от близо 400 лв.  Майката на родилката обаче твърди, че могат да се справят с отглеждането на детето.

"Майката няма ориентация и за време, тъй като казва, че с предполагаемия баща на детето се познават от 7 месец. Не знае как би се справила с отглеждането на това дете. Тя няма представа за цени, за храни, които са нужни за едно дете в ранна детска възраст”, заяви Анелия Хаджийска , социален работник от ДСП-Смолян. "Справяме се, жадни и гладни не сме останали, няма и да останем. Може и по-трудно да е било , но сме се справяли”, каза младата майка.  Сега престои и Районният съд в Смолян да се произнесе по казуса, развълнувал социалните мрежи.

Водещи

Най-четени