Бедстващите в Мизия плашат да бойкотират изборите. Искат си домовете 26.08 | 14:14

Пострадалите от наводнението излязоха на протест

От Цанка Донкова

Пострадалите от наводнението хора в Мизия плащат, че ще бойкотират изборите. Бедстващите излязоха на протест пред сградата на местната община и се зарекоха се, че ще са там всеки ден, докато не получат пари за ремонт, съобщава bTV. 

Хората настояват за бърза реакция от страна на институциите, защото идва зима, а помощ за ремонт на потопените от наводнението домове така и не идва. 

Те настояват час по-скоро да им се обърне внимание, тъй като повечето не искат да живеят във фургони, а и не всички пострадали могат да бъдат приютени в тях.

"Искаме си домовете, аз имах къща слънце, имах я, ама елате да видите сега долния ми етаж, той е боклук”, каза Татяна Митова, докато Лидия Йорданова разказа, че има три деца и срутена къща, а помощ не идва от никъде.

"Значи някой трябва да даде пари да си ремонтираме домовете и да се прибираме, няма дърва, няма нищо, всичко е отнесено, вътре нищо няма, бе, човек, вътре е кал и мизерия”, недоволства Цветелин Димитров.

Според кмета на Мизия Виолин Крушовенски хората живеят като животни.

"Освен, че са останали без домове, местните са принудени да живеят като животни, боклукът от улиците още не е извозен. Техниката не стига, няма и доброволци, но най-големият проблем е законът при кризисни ситуации", обяснява градоначалникът. Каквато и помощ да дойде, тя ще е минимална, защото къщите са стари и данъчната оценка е нищожна.

"Ако данъчната основа е две-три хиляди лева, той ще получи по този закон две-три хиляди лева, значи трябва да се промени този закон и да се каже върху такава разгъната площ ще ви даваме пари като за ново строителство”, заяви Крушовенски

Водещи

Най-четени