Без повече блокади на "Кулата", обещава гръцката полиция 31.01 | 19:02

От Атина са уверили лично министър Пламен Узунов, че ще бъдат безкомпромисни срещу разбунтували се фермери

От iNews.bg

Повече блокади на границата няма да има. Това са обещали на главния секретар на МВР Георги Костов от гръцката полиция. Заради затварянето на граничния пункт "Кулата-Промахон" той отиде на място. "Гръцките колеги няма да допуснат блокиране на границата от земеделска техника", съобщи той, цитиран от БГНЕС. Костов допълни и че в момента съвместно се проиграват сценарии за действия при евентуални проблеми и повторение на миналогодишната криза.

"За около 60 минути по искане на гръцките власти спряхме потока през ГКПП "Кулата”, за да бъдат изведени блокиралите пътя техни фермери. Категорично трябва да заявим, че не става въпрос за блокада със земеделска техника”, обясни Костов. Той увери, че нашето МВР е в непрекъсната комуникация с колегите си от другата страна на границата. "Сигурен съм, че гръцките ни колеги няма да допуснат блокиране на граничния пункт от земеделска техника, както бе през миналата година", увери главният секретар на МВР.

Той каза още, че на срещата на импровизирания щаб на българските институции са проиграли всички действия при възникване на криза като тази през миналата година. Целта е да се намали до минимум дискомфорта на гражданите. "За утре очакваме благоприятна среда”, каза още Костов.

"Проведохме работна среща с всички органи на МВР, които имат отношение по опазване на обществения ред и организацията на движението на територията на област Благоевград, областния управител и други институции. Тя се състоя по заповед на министъра на вътрешните работи", отбеляза още Костов. Той съобщи че Пламен Узунов е говорил с гръцкият министър, отговарящ за вътрешния ред. Той го е уверил, че гръцките правоприлагащи органи ще бъдат непоколебими и ще се справят с всички противообществени прояви, свързани с протеста на техните земеделски производители”, каза главният секретар на българското вътрешно ведомство.

Водещи

Най-четени