Бездомници станаха петролни босове без да подозират 06.07 | 13:45

Оказали се собственици на фирми за милиони

От iNews.bg

Бездомници станаха петролни босове без да знаят. Оказали се собственици на бизнес за десетки милиони. Социално слаби и скитници спят по пейките в Търново, просят стотинки за цигари и шишенце спирт от аптеката. По документи обаче те са крупни бизнесмени и управляват компании с капитал десетки милиони лева, съобщава в. "Монитор".

Мъж, известен с прякора Рачито, няма обувки и обикаля бос и гол до кръста през лятото. Спи в парковете и по изоставените строежи. Официално обаче той е собственик на фирма, занимаваща се с търговия с петрол, източила десетки хиляди лева ДДС от държавната хазна.

Друг търновец - Милен Иванов, пък е стопанин на търговска фирма, ужилила държавата с над 20 000 лв. По същото време, когато е станало източването и когато по документи е въртял печеливш бизнес, Милен е спал на жп гарата в София, където се е препитавал от просия.

Рачито и Милен твърдят, че нямат представа как са станали собственици на фирми бушони.

Рачито обаче с половин уста признава, че преди години непознат го срещнал в парка и му се ожалил, че му трябва поръчител за банков кредит, но никой не искал да му стане.

"Аз живея на улицата, нямам къща, нито кола, нямам и заплата. Няма да ме одобрят за поръчител”, отговорил Рачито. "Ти за това не бери грижа, само подпиши тези документи”, успокоил го непознатият. Той преписал данните от личната карта на Рачито, дал му да подпише 3 - 4 листа и накрая му броил 20 лв. да се почерпи.

Сега бедният като църковна мишка бездомник е един от крупните длъжници на НАП, но твърди, че не му пука. "Ще вземат на босия цървулите", смее се Рачито.

Водещи

Най-четени