Безплатен паркинг за депутатите - навсякъде? 27.01 | 20:36

Народните избраници обмислят идеята да паркират безплатно в София и провинцията

От Кремена Бедерева

Нова привилегия за депутатите обсъжда ръководството на Народното събрание. Преди няколко дни на председателски съвет в парламента се родила нова идея - депутатите да паркират безплатно и в София, и в провинцията.

Това щяло да ги улесни да изпълняват служебните си задължения и когато заседават, и когато се срещат с електората. Източници от парламента сочат за автор на идеята депутата от ДПС Четин Казак, съобщава bTV.

Той обаче отрича идеята да е негова. Твърди, че проектът е подготвен от администрацията на парламента. Депутатът от ДПС смята, че привилегията за депутатите е напълно оправдана.

Въпреки че обичайно между парламентарните групи има разнобой, този път всички са на едно мнение. Според Екатерина Михайлова от ДСБ сред инициаторите има представители на всички парламентарни групи.

Идеята за безплатното паркиране се родила, след като ведомственият паркинг на парламента беше обявен за незаконен.

"Народното събрание абсолютно своеволно, абсолютно незаконно - точно толкова законно, колкото е всеки един катун цигански, си беше заградило тази територия. Абсолютно своеволно са си го заградили и са си паркирали цели 20 години - за сметка на хората и на общината”, заяви Ангел Джамбазки от ВМРО.

Депутатите смятат да гласуват въвеждането на стикер, който да им позволява да паркират навсякъде из страната. Те имали и още една идея. На автомобилите им да бъдат поставени сини лампи. Тя обаче не срещнала толкова масова подкрепа в Народното събрание.

Водещи

Най-четени