Безсмислено е да има нов вот, смята военният министър 22.06 | 13:21

Орешарски и министрите да бъдат оставени да работят, призова той

От Христина Рафаилова

Евентуални нови избори за Народно събрание едва ли биха променили ситуацията в страната. Това стана ясно от думите на военния министър Ангел Найденов пред TV7.

"Какво ще ни дадат предсрочни парламентарни избори сега, при какъв състав на Народното събрание без изразено мнозинство ще настъпи промяна?”, попита той.

По повод получения вот на доверие от страна на лидера на БСП Сергей Станишев Ангелов заяви, че  според мнозинството от левицата, изразено със 102 гласа срещу 6 против и 8 въздържали се, оставка му  би довела до дестабилизация на БСП. Това пък щяло да доведе до до излизането от властта и на кабинета "Орешарски. Самият той е изказал мнението си, че този въпрос за ръководството е трябвало да бъде решен веднага, без да се отлага за бъдещ конгрес на партията.

Според Ангел Найденов премиерът и неговите министри трябва да бъдат оставени да работят и сами да подбират екипите си, като бъдат "обуздани личните амбиции”.

Силно се надявам, че ще успеем да овладеем ситуацията и кабинетът да издържи. Имаме нужда от активен диалог с хората и от шанс кабинетът да заработи”, коментира министърът. 

Найденов отчете и някои от първите си стъпки във военното ведомство. Той каза, че е освободил шефа на ИА "Военни клубове и военно-почивно дело” заради субективизъм при обществените поръчки и тенденциозни кадрови решения.  Спира приватизацията на сградата на военното издателство за да се проучи какво е довело до неговата несъстоятелност и чии апетити са свързани с имота, голяма част от който е на военното министерство. В Сливен пък е спрял преобразуването на военната болница в търговско дружество. Найденов не пропусна и проверката за ползването на военни въздухоплавателни средства и подчерта отново, че не е намерил нормативен документ, който да разрешава те да обслужват протоколни цели.

Водещи

Най-четени