Белезници щракнаха на ръцете на кмета на Куклен 22.08 | 15:03

Повдигнати са му обвинения в корупция

От Цанка Донкова

Белезници щракнаха на временния кмет на Куклен Костадин Павлов. Той е задържан за 72 часа, а срещу него са повдигнати обвинения в корупция. Това стана ясно от съобщение на прокуратурата.

Павлов е обвинен в приемането на "дар, който не му се следва – парична сума в размер на 1200 лв., за да упражни влияние при вземане на решение от длъжностно лице – член на комисията за провеждане на обществената поръчка, във връзка със службата му".

"Изпълняващият длъжността кмет е обвинен в това, че на 10.06.2014 г. е приел от Надежда Минчева дар, който не му се следва – парична сума в размер на 1 200 лв., за да упражни влияние при вземане на решение от длъжностно лице – член на комисията за провеждане на обществената поръчка, във връзка със службата му", посочват от прокуратурата.

За престъплението си градоначалникът може да бъде лишен от свобода до 6 години.

Разследването е в активна фаза.

Обвиняемият е задържан за 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор, в рамките на които ще се прецени необходимостта от внасяне на искане в съда за вземане спрямо него на най-тежката мярка за неотклонение "Задържане под стража”, както и основанията да бъде поискано отстраняването му от длъжност.

Водещи

Най-четени