Белият дом доволен за F-16 05.02 | 12:14

Американската страна изразила удовлетворение за мандата, даден от НС на правителството, да преговаря за изтребителите, съобщи Цветан Цветанов от САЩ

От iNews

От Белия дом са изразили задоволство от решението на българския парламент да преговаряме със САЩ за покупката на техните F-16. Това съобщи в профила си лидерът на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов, който е на работно посещение там.

"Именно в този аспект американската страна изрази удовлетворение от наскорошното решение на Народното събрание за предоставяне на мандат на българското правителство за започване на преговори с американската държава за закупуване на изтребителите Ф-16. От американска страна беше препотвърдена високата оценка за българския парламент, изразил подкрепа към Министерския съвет на Република България и Работната група по избора на изтребител, препоръчала започването на преговори за закупуване на Ф-16 за нуждите българските ВВС", съобщи Цветанов в профила си в социалната мрежа.

"Пред мен Матю Бойс препотвърди подкрепата си към правителството и лично към премиера Бойко Борисов в тази насока и ми благодари за активната парламентарна дейност", разкри още той.

Двамата с Бойс не се срещат за първи път, те имаха разговор и в София през миналия декември.

Вторият в ГЕРБ е във Вашингтон за участие в Годишната молитвена закуска при американския президент Доналд Тръмп. А заедно с Цветанов в българската делегация са още лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ, депутатите от ГЕРБ Пламен Нунев и от БСП - Жельо Бойчев, както и зам.-кметът на София Тодор Чобанов и зам.-министърката на спорта Ваня Колева. Утре продължават срещите на Цветанов с висши чиновници от Вашингтон, предстои му и участие в конференция по сигурността, която ще се проведе в Сената. Тя е организирана от сенатора републиканец Джеймс Инхоф.

Най-четени