Бенчев и Узун отново са на свобода 06.08 | 15:43

Двамата бяха пуснати от ареста в Бургас

От iNews.bg

Общинският съветник от БСП в Бургас Бенчо Бенчев и бившият депутат от ДПС Несрин Узун засега остават без обвинения за участие в организирана престъпна група. Това съобщиха за bTV от Специализираната прокуратура.

Те и другите четирима, които бяха задържани в Истанбул заедно с Димитър Желязков – Митьо Очите, са освободени от ареста на бургаската полиция.

Бенчо Бенчев и останалите са били разпитани като свидетели по досъдебното производство за организираната престъпна група. Но вече е образувано ново разследване – за лично укривателство.

Специализираната прокуратура в София е събрала достатъчно доказателства за това престъпление, но то е от компетентността на районните прокурори в Бургас. Така че те трябва да решат дали Бенчо Бенев и останалите ще бъдат обвинени.

Екипът на bTV се свърза със сина на Бенчев, който ни увери, че баща му е вкъщи и си почива след 24-часовия арест. По думите на сина баща му е тежко болен и често пътува до клиника в Истанбул, където периодично се дозират лекарствата, които трябва да приема.

По-рано в предаването на телевизията "Тази сутрин” по bTV общинският съветник от БСП в Бургас Чанко Мирчев обяви, че Бенчев е дарил на местната структура на БСП в Бургас по време на последната изборна кампания няколко десетки хиляди лева. Той посочи, че сумата е между 20 и 50 хиляди лева, а не стотици хиляди, за каквито пари се говореше преди това.

Водещи

Най-четени