Библиотеката в Силистра с интересна инициатива 14.09 | 17:14

Дядовата ръкавичка пресъздадоха служителите й

От Ивайло Ангелов

Весел карнавал "Дядовата ръкавичка" спретнаха вчера библиотекарите от Регионална библиотека "Партений Павлович". В продължение на повече от час над сто деца се забавляваха с драматизация на известната приказка, подготвена от малките читатели и режисирана от работещите в Детски отдел на библиотеката.

За втора поредна година 13 септември беше посветен на скачане с чували, носене на сурово яйце в лъжица, бягане на три крака и много други забавления. Оказа се, че участниците в карнавала са прочели всички приказки на Елин Пелин, на чийто 140-годишен юбилей е посветен празника. Специален поздрав за присъстващите беше изпълнението на Детския фолклорен състав към Народно читалище "Дръстър - 2012" с ръководител Николинка Филипова.

За финал децата бомбардираха с водни бомби прага на библиотеката, за да покажат нарисуваната с невидимо мастило купчина книги и като на всеки рожден ден, дори и 140 -ти, духнаха свещичките на огромна торта - ръкавичка, която беше подарена на читателите на библиотеката от местна сладкарска фирма. 

Водещи

Най-четени