Бивш военен министър от БСП застана на страната на ГЕРБ 02.06 | 11:44

Ангел Найденов ще подкрепи проектите за купуване на нови изтребители и кораби

От iNews.bg

Бившият военен министър от кабинета "Орешарски” и настоящ депутат от БСП Ангел Найденов обяви, че ще се разграничи от позицията на съпартийците си и ще подкрепи проектите за закупуане на нови изтребители и патрулни кораби за Българската армия. По време на дискусията на двете предложения, които преди седмица правителството одобри, а днес парламентът трябва да гласува, той заяви, че ще подкрепи тези решения, а не позицията на парламентарната група, която представлява.

"Ще подкрепя решението на Министерски съвет, защото днес даваме зелена светлина за разговори по конкретизиране на параметрите на бъдещите договори, които трябва или не да бъдат одобрени от народните представители. От друга страна- това е едно закъсняло решение и разходите достигат до респектираща сума, която надхвърля 5 млрд.лв. В това отношение вашите предишни 4 г. управление са едно загубено време”, обърна се Найденов към ГЕРБ, предаде БГНЕС.

Придобиването на нови бойни самолети и патрулните кораби са част от държавната политика в отбраната и сигурността, смята депутатът. При умело отиграване от страна на управляващите проектите могат да бъдат не само разход, но и инструмент за инвестиции и за технологични ползи, на стойност не по-малка от стойността на проектите, отбеляза още Найденов.

Най-четени