Бивш полицейски шеф изнесе скандални разкрития за миналото на Кристиан Николов 27.04 | 19:00

През годините той е наказван за различни провинения, изключван е от училище, но е "награждаван" от родителите си със скъпи вещи. Само преди 2-3 години е правил леки произшествия с кола, а само преди няколко месеца минава с висока скорост с джипа на червен светофар в центъра на София

От iNews.bg

Драмата с Милен Цветков беше само върхът на айсберга. В последните години зачестиха тежките катастрофи с убити и ранени, които предизвикват сериозна тревога в обществото и правителството. Тази война по пътищата трябва да спре. Това каза в предаването "Плюс-минус" по Нова телевизия бившият началник на Магистрална полиция Красимир Занев по повод предложените от ГЕРБ законови промени за завишаване на санкциите за дрогирани шофьори.

Само за 2017 година установените шофьори, употребили упойващи вещества,  са 3700, през следващата година са 2500, а през 2019 година са 2000, като всяка година от 2017-та насам има увеличение на катастрофите, отбеляза той. През 2015 година е последната поправка в Наказателния кодекс по темата. Засилването на мерките сега ще доведе до намаляване на произшествията, а оттам и на употребата на упойващи вещества, посочи Занев.

При случая с Милен Цветков, Кристиан Николов - един младеж на 22 години, се качил да шофира след употреба на четири вида наркотици. Съзнанието му е замъглено, той губи представа за пространство, за широчина на пътя, вместо да намали скоростта я увеличава. Преди да се качи спътниците му е трябвало да му повлияят и да му кажат да не шофира, смята бившият началник на Магистрална полиция.

През годините той е наказван за различни провинения, изключван е от училище, но е "награждаван" от родителите си със скъпи вещи. Само преди 2-3 години е правил леки произшествия с кола, а само преди няколко месеца минава с висока скорост с джипа на червен светофар в центъра на София.

В него е формирано чувството за безнаказаност, чувството, че всичко му е позволено. Той живее в измислен, розов свят, не знае как се изкарват парите и трудно ще ги цени. Тук идва въпросът за отговорността на родителите, заяви още Красимир Занев.

Водещи