Бившият шеф на АПИ: Ще има още опасни съоръжения по пътищата 18.02 | 10:39

Липсата на достатъчно пари за поддръжка доведе до трагедията в „Ечемишка“, казва Лазар Лазаров

От iNews.bg

Опасните съоръжения по българските пътища ще стават все повече. А причината за проблемите е хроничен недостиг на пари за ремонти и поддръжка. Това обясни пред Нова ТВ бившият шеф на Агенция "Пътна инфраструктура" Лазар Лазаров.

Именно липсата на достатъчно средсвта е причината за трагедията в тунела "Ечемишка", отбеяза още той. "Никой не иска да бяга от отговорност. Причината за това, че тунелът е поддържан в предаварийно състояние е, че средствата не достигат. "Ечемишка" продължва да е опасен. Водата продължава да си тече", поясни инж. Лазаров.

По думите му лошото състояние на много пътни съоръжения в страната се дължи на ограничения бюджет. "Ние сме алармирали, че има опасни мостове, че трябва да ги затворим. Но никой не искаше да чуе", каза още той. По думите на Лазаров пътната система е недофинансирана от 20 години, предаде КРОСС. Парите са насочени на друго място. От 1989 г. до 1999 г. инвестициите са почти нула. До тогава по пътищата вървяха други коли. Сега вече не може да се навакса. За да се отстранят опасностите по пътиата към днешна дата са необходими 7 млрд. лв., обясни още Лазаров.

Водещи

Най-четени