Бившият шеф на АПИ не се притеснява от поръчката за магистрала "Марица" 27.04 | 11:21

Прокуратурата разследва нагласен конкурс при строителството на аутобана

От iNews.bg

Бившият председател на Агенция "Пътна инфраструктура” (АПИ) Лазар Лазаров няма притеснения по отношение на законосъобразността на поръчката за магистрала "Марица”. Всички правила, които е трябвало да бъдат спазени, са спазени, заяви той в ефира на Нова телевизия. В сряда прокуратурата започна разследване за нагласен конкурс при строителството на аутобана.

Според Лазаров вместо АПИ да възложи на самия изпълнител стабилизирането на почвата, са поканили на среща "Пътища-Пловдив и са се уговорили, че това ще струва 50 милиона. След това служители на Пътната агенция са подготвили документи за изпълнение на поръчката и "Пътища-Пловдив” я печели без изненади.

Вчера говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова заяви, че по време на тази сделка Агенция "Пътна инфраструктура” АПИ се е управлявала от Лазар Лазаров.

"С ръководството на "Пътища-Пловдив", както и с всички фирми, които работят на обекта, сме имали редица срещи, но няма как да има среща, на която да се обсъждат цени и как да се спечели поръчката", коментира още Лазаров.

 

Водещи

Най-четени