Бившият шеф на "Напоителни системи" остава в ареста 07.03 | 11:59

Това реши Софийският градски съд

От Христина Рафаилова

Софийският градски съд остави в ареста бившия шеф на "Напоителни системи" Георги Харизанов. 

Срещу него  и двамата му колеги Стайко Ганчев и Радослав Чеглайски бяха повдигнато обвинение за това, че са сключили сделка, ощетила предприятието. Според обвинението Харизанов и помагачите му Ганчев и Чеглайски са продали на занижени цени скрап. 

От разследването по делото станало ясно, че на заседание на Съвета на директорите подсъдимите са взели решение да продадат черни и цветни метални от съоръжения, излезли от употреба. Материалите трябвало да бъдат продаден най-високата цената на Софийската стокова борса.

На 3 ноември 2011 г. Ганчев съзнателно сключил неизгодни сделки – договор за поръчка с борсов посредник от ССБ, от която е произлязла значителна вреда за предприятието.

Едната за продажба на 500 тона скрап от черни метали на цена 200 лева за тон, а другата – за продажба на 1500 тона скрап на цена 270 лева за тон. Покупката на материалите е станала на значително по-ниска стойност от тази на пазара. 

Престъплението било значително тежко, тъй като "Напоителни системи" има значителни финансови затруднения, уточнява агенция "Фокус".

Водещи

Най-четени