Бизнес или политика решават съдбата на бъдещите журналисти в УНСС 08.07 | 09:40

Изтеглени са двете теми, върху които ще пишат кандидат-студентите

От Цанка Донкова

Бизнес или политика решават съдбата на бъдещите журналисти в УНСС. Изтеглени са двете теми, върху които ще пишат кандидат-студентите. В аудитория 2005 на УНСС кандидат-студентката Стоянка Караатанасова от Панагюрище изтегли двете теми за писмения изпит по журналистика: "Бизнес по български” и "Журналистът играе важна роля както за изграждането, така и за разрушаването на образа на политика”, съобщават от висшето учебно заведение.

Кандидат-студентите ще пишат по избор по една от тях. Критериите за оценка на писмените работи на кандидат-студентите са: знания, информираност, правилен подбор на фактите и оптимален подход при анализа и обобщението им, умение за журналистическа интерпретация, убедително защитена теза, оригинално и самостоятелно мислене, езикова култура и логическа последователност.

На 11 юли (петък) e устният изпит по журналистика, на който ще се явят само кандидат-студентите, получили на писмения изпит оценка, не по-ниска от добър 4.00. През тази година УНСС ще приеме 50 студенти по журналистика. Утре, 9 юли (сряда), е кандидатстудентският изпит по география на България.

Водещи

Най-четени