Бизнесмен дава откуп за орнаментите на паметника Левски 31.10 | 16:22

Все още никой не се е отзовал на призива му

От Цанка Донкова

Бизнесмен дава откуп за откраднатите орнаменти от паметника на Васил Левски в София, съобщава БНТ. Човекът е пожелал да остане анонимен, но е разпространил писмо до медиите, с което е заявил готовността си да откупи липсващите части.

"Когато от някой музей откраднат някоя известна картина, музеят дава награда за този, който или я върне, или даде следа към крадците и т.н., така че съвсем логично беше някаква такава стъпка. Още повече че все пак в това време има надежда тези реликви да не са унищожени!", обяснява постъпката си бизнесменът.

Награда ще има и за вандалите на паметника. Ако те върнат бронзовите елементи, бизнесменът е готов да им даде сериозна сума пари.

"Да ми ги дадат – веднага ги плащам. Един килограм бронз струва 6-7 лева, а аз им плащам не 1, а 600-700 за всеки килограм от тези реликви, които дадат. Така че те биха имали интерес да го направят!", обещава бизнесменът.

"Дайте ги тези неща, ще ви ги платя! Няма да ви издам на полицията! Никой няма да разбере – гарантирам анонимност. Да се оправят след това, но дайте ми ги тези неща. Те са ценни и утре ще ви е срам пред децата ви, ако в един момент разберат, че сте поругали паметника на Левски!", продължава българинът.

Все още няма отговор на призива на бизнесмена, но той не губи надежда, че все пак нарушителите ще се отзоват и ще върнат орнаментите.

 

 

Водещи

Най-четени