Бизнесмен с прякор отново "на мушката"! Задържаха предполагаем нападател 12.08 | 13:01

Простреляният е 45-годишният Христо Александров по прякор Магарето, полицията арестува втория му баща Пеньо Пейков, в чиито офис е станала стрелбата

От Галина Александрова

Бизнесмен е прострелян тази сутрин в офис в Стара Загора. Инцидентът е станал в 9.30 ч. Офисът се намира на изхода за Казанлък до бензиностанцията на "Петрол”.

Простреляният е 45-годишният Христо Александров по прякор Магарето. Бизнесът му е свързан с дърводобив.

Преди минути бе съобщено, че е задържан Пеньо Пейков, собственик на фирмата ЕТ "Пеньо Пейков", в чийто офис сутринта бе прострелян Александров. Това съобщава "24 часа", като се позовава на източници от полицията. Жертвата Христо Чолаков е била негов доведен син. 

В момента се изясняват мотивите за престъплението, както и дали е законен пистолетът, с който е стреляно. Фирмата е била в тежко финансово състояние. На практика я движел простреляният Христо, въпреки че собственикът е пастрокът му.

Ицо Магарето е бил закаран с линейка в Университетската болница.

Доктор Живко Желязков, заместник-директор на болницата, заяви за БНР, че 46-годишният мъж е бил с четири-пет входни и отходни отверстия от куршуми. Пациентът е бил в шок, което е наложило да бъде интубиран и поставен на командно дишане. Сега е в реанимацията на гръдна хирургия с опасност за живота.

Предстои да бъде взето решение дали и кога да бъде опериран.

Водещи

Най-четени