Бизнесмени правят партия. Ще легализират марихуаната и проституцията 25.11 | 11:33

Учредяват нов политически проект от собственици на компании в строителството, одита, счетоводството и дизайна

От Ивелина Георгиева

Бизнесмени и собственици на компании ще учредят нова политическа партия в сряда.

Десетки собственици на дребен и среден бизнес преди седмица получиха на електронните си пощи набор от документи за партията, пише в-к "Труд".

Един от организаторите се казва Емил Желев, който от 20 години се занимава с частен бизнес.

Сред поканените в новия проект няма известни имена, но част от тях са собственици на счетоводни и одиторски къщи, хора с дизайнерски и уеб бизнес и такива от строителния бранш.

Все още организаторите на новата формация мъдрят имена на партията, като едно от спряганите засега е "Партия на протеста".

Желев обясни, че сред поканените на учредителното събрание няма активно протестиращи и засега не желаят да работят с тях, защото нямат послания.

Формацията използвала същата форма за декларация като на партия ГЕРБ и дори забравили да изтрият абревиатурата на бившите управляващи.

Иван Желев отрече да има нещо общо с тях и обясни, че му харесала тяхната декларация, затова я използвали.

Проектът за политическа платформа на партията е изключително либерален и се е заел да реши най-големите проблеми пред българския бизнес – като междуфирмената задлъжнялост, дискриминирането на фирмите при обществените поръчки и бюрократичния лицензионен режим при започването на бизнес.

Предложението им е започването на бизнес да става само с уведомление до държавните институции. В Закона за обществените поръчки и всички подзаконови нормативни актове да бъде премахнато каквото и да било дискриминиране на стопанските субекти, целящо ограничаване на участието им в търговете, обмислят още от бъдещата партия.

Освен това цялата документация, всички договори, спецификации и анекси за поръчките трябвало да бъдат изцяло публични още преди да започне изпълнението на всеки проект, за да се даде възможност на обществото да осъществява контрол върху тяхното изпълнение.

В платформата, която тепърва ще се обсъжда, е заложено и легализирането на проституцията и марихуаната за медицински цели.

Водещи

Най-четени