Бизнесът силно притеснен от евентуална оставка на правителството 10.11 | 14:55

КРИБ се срещна с кандидат-президентската двойка на ГЕРБ и няколко министри

От iNews.bg

Плаши ни дискусията за оставка на правителството. Това заяви Евгений Иванов, изпълнителен директор на КРИБ по време на среща с кандидатпрезидентската двойка на ГЕРБ - Цецка Цачева и Пламен Манушев, вицепремиера Томислав Дончев, финансовия министър Владислав Горанов и кмета на Столична община Йорданка Фандъкова, предаде БГНЕС.

"Добри дошли в дома на българския бизнес, но и дом на българските правителства, централни и местни власти, независимо от коя партия са, ние работим с правителството на България”, заяви Иванов.

В обществото върви от няколко дни дискусия, която много ни плаши. Говори се, че под натиск може да се стигне до оставки на най-високо ниво, които да доведат до излъчване на кабинет, което вече сме виждали, кабинет от типа "Орешарски”. Особено чувствителни сме на тази тема, защото тук в тази зала КРИБ прие декларация единодушно, с която поискахме оставката на правителството на Пламен Орешарски”, заяви Евгений Иванов.

"Много сме притеснени да не се повтори това отново. Тогава ни казаха, че ще се спрат еврофондовете, ще скочи цената на тока и ръст и безработицата. Ние не искаме такъв сценарий. Това, което виждаме в момента е стабилност и предсказуемост. Безработицата падна драстично”, коментира изпълнителният директор на КРИБ.

Може ли да се случи това и ще го позволите ли да се случи?, запита още Евгений Иванов.

Водещи

Най-четени