Бийтбоксърът Скилър дръпнал 434 500 лева по европрограма за музикална транскрипция 28.04 | 12:15

Братът на ЛиЛана, сочена за близка до Васил Божков, усвоил огромната сума за "Платформа за бийтбокс обучение и музикална бийтбокс транскрипция - BTL"

От iNews.bg

Арестът на певицата Лиляна Деянов, позната повече като ЛиЛана, и брат й Александър за злоупотреби с европейски фондове извади наяве грандиозни схеми за точене на пари.

Фирма на бийтбоксъра Александър Деянов, популярен с псевдонима Скилър, който излиза от килията срещу гаранция от 100 000 лв., е прибрала точно 434 500 лева за създаването на платформа за… бийтбокс по програма "Иновации и конкурентоспособност”.

ЛиЛана и брат й бяха задържани при спецакция на прокуратурата заедно с още трима души. Те са разследвани за злоупотреба с пари от европейски фондове именно по програма "Иновации и конкурентноспособност".

Лиляна Деянова пък е свързвана с редица компании в технологичния сектор и платформи за услуги, които са обект на разследване.

Връзкарят Александър дръпнал огромната сума за проекта "Разработване на иновативна "Платформа за бийтбокс обучение и музикална бийтбокс транскрипция - BTL” с обща стойност 434 500.00 лв.

В спецификациите четем следните чиновнически абсурди, оправдаващи грандиозните харчове на пари за безполезни платформи:

"В проектното предложение се предвижда разрабоването на иновативен продукт "Платформа за бийтбокс обучение и музикална бийтбокс транскрипция - BTL”, като основният компонент представляващ иновацията е: Бийтбокс транскрипция BTL - което по своята същност е специализиран метод за интерпретиране на звуци в областта на бийтбокса.

Създаването на нов вид "език”, който включва съчетанието на познание за чисто биологичния произход на звуците, които човек може да пресъздаде и съответно да генерира, както и чисто психологическата нагласа и предпоставки на възприятие на мозъка са само част от проблемите на разработваната иновация.

Предвид сложността и разнообразието на звуците, които могат да бъдат възпроизведени създаването на нотация би изисквало синтаксис, който да разполага с подходяща методика за изразяване на всички звуци, връзки между тях.

BTL е проектиран, така че да обхване широка гама от звуци и комбинации, и въпреки тази широкаобхватност да може да представи на артистите лесен и разбираем начин за писане и четене на музика. Самият език се характеризира с етапност на усвояване - този архитектурен подход позволява на читатели, които имат минимални или нулеви познания да разчетат езика. С придобиване на повече знания и опит за езика всеки артист ще може да усвои и по-сложните съчетания вниквайки по задълбочено в представената информация.

Необходимите тествания и разработването на иновативната бийтбокс транскрипция BTL ще се осъществят на предвиденият за закупуване софтуер. Разработването на иновативният продукт, както и създаването и тестването на прототип ще се извършват от екипа по проекта.

Иновацията попада в тематичната области на ИСИС нови технологии в креативните и рекреативните индустрии, в приоритетните направления−културните и творческите индустрии, културно наследство, дизайн, вкл. моден дизайн, фестивали, музика, сценични и визуални изкуства, издателска дейност, радио.

Водещи

Най-четени