Биков: Оставка няма да подаваме 03.09 | 10:17

Радев носи политическата отговорност за случилото се вчера, каза той от парламентарната трибуна

От iNews.bg

Изказваме пълна подкрепа за действията на полицията от вчера, заяви Тома Биков от ГЕРБ в декларация от името на парламентарната група, предаде репортер на БГНЕС.

Според него при вчерашната ескалация на напрежението по време на протеста в столицата полицаите са успели да опазят реда, с риск за здравето и живота си.

"В неделя един от организаторите на протеста призова да дойдат винкелите. През цялото време президентът Радев призовава за радикализация на протеста. Вчера тази радикализация се случи. Всички видяхме лицето на тази радикализация в тези платени футболни агитки, които се състоят от представители на криминалния контингент и които атакуваха не само сградата на парламента, но и полицаите, които опитваха да охраняват дневния ред", смята Биков.

Според депутата, през последните няколко дни е имало многократни призиви за проява на насилие. Той бе категоричен, че е добре известно и кой организира агитките, визирайки обвиняемия бизнесмен Васил Божков, който продължава да се намира в Обединените арабски емирства.

"Президентът Радев носи политически отговорност от за това, което се случи вчера, в цялата му съвкупност. Организаторите на протеста носят техническата отговорност и ние ще настояваме да бъдат разследвани техните връзки с криминалния контингент, който вчера, очевидно, беше взаимодействал с тях", смята Биков.

"След вчерашните ексцесии, ние няма да подадем оставка. Спираме този дебат, защото ако го направим, това означава, че всяко следващо правителство може да бъде свалено от власт от представители на криминалния свят. Това ние няма да допуснем", допълни още депутатът от ГЕРБ.

Водещи

Най-четени