Бисер Петков застава начело на НОИ 08.09 | 10:13

Петков ще замени Христина Митрева, подала оставка в средата на май

От Деляна Петкова

Народното събрание избра Бисер Петков за новия управител на Националния осигурителен институт (НОИ), предаде Агенция "Фокус” .

От 116 депутати в зала, 91 гласуваха "за”, трима – "против” и 22-ма се въздържаха. По време на дебатите в залата от опозицията обявиха, че ще гласуват "в сиво", тъй като Бисер Петков е човек с професионални качества, но от ГЕРБ са партизирали избора.

Пред журналисти в парламента Петков обяви намерението си да работи за модернизирането на институцията, така че дейността ѝ да стане по-прозрачна и по-отворена към хората, които обслужва.

Петков е преподавател в УНСС и бивш зам.-председател на Комисията за финансов надзор при правителството на Тройната коалиция.

iNews.bg припомня, че постът в НОИ се оваканти след оставката на Христина Митрева в средата на май. Митрева се оттегли след критиките от страна на правителството, че не е разчела добре приходната част в бюджета на институцията.

Кандидатурата на Петров беше издигната от министъра на финансите Симеон Дянков, но първоначално не срещна подкрепата в парламентарната група на собствената му партия ГЕРБ.

Водещи

Най-четени