Бисеров призован да свидетелства срещу нападателя на Доган 25.11 | 10:10

Бившият заместник-председател на ДПС трябва да даде показания срещу Октай Енимехмедов

От Ивелина Георгиева

Бившият заместник-председател на Народното събрание и на ДПС е призован от Софийския градски съд като свидетел по делото срещу нападателя на Ахмед Доган – Октай Енимехмедов.

Поредното заседание по делото е насрочено за днес.

Съдът докладва, че от Ахмед Доган е постъпила молба, придружена с болничен лист, в която той иска да бъде заличен като свидетел, тъй като здравословното му състояние не го позволява.

Постъпили са и документи, които съдът поиска на предното съдебно заседание от лекаря, заедно с мнението, че ако Доган бъде свидетел, това би навредило на състоянието му.

Тези документи бяха получени, след като Ахмед Доган не се яви на три заседания.

След като първото заседание не тръгна, защото почетният председател на ДПС се оказа болен, се появи вероятността той да бъде принудително доведен в съда, но болничният лист освободи Доган от ангажимента му на ключов свидетел.

Като свидетел по делото на предното заседание се появи лидерът на ДПС Лютви Местан, който заяви, че идва да даде съответните показания.

Той коментира, че здравословното състояние на почетния председател на партията не му позволява да се яви на делото.

Софийската градска прокуратура повдигна обвинение на Октай Енимехмедов, нападнал публично и пред камерите лидера на ДПС, за опит за убийство на Ахмед Доган.

Ако бъде признат за виновен, Енимехмедов може да получи присъда от 15 до 20 години затвор, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна.

Анализът на всички доказателства, събрани по делото, сочи, че е извършен опит за убийство, а не закана.

Водещи

Най-четени