Битите в Раднево: Познаваме единия от нападателите си от фитнеса 09.05 | 16:02

За хора, които живеят на гърба на другите, трябва да има най-строга присъда, казват Георги и Цветелин

От iNews.bg

Двама от битите млади мъже в Раднево проговориха. Те изказват благодарност на всички хора от родния им град и от цяла България, които са ги подкрепили. По отношение на ромите, които ги пребиха пък коментират, че такива хора, които живеят на гърба на цялата държава и вършат такива престъпления, трябва да понесат най-строгите наказания, предвидени в закона.

"Познаваме се с едно от момчетата от фитнес залата. Всичко стана заради отнемане на предимство – и то в случая той ми отне предимството и дойде и ми посегна”. Това казва пред БГНЕС Георги, един от битите младежи след пътна свада в Раднево. Той обаче категорично отрича слуха, че са си ходили на гости. "Имаше и някакви твърдения, че сме видели някакви територии, че сме наркобосове – в това няма нищо вярно”, казва още Георги.

Другият бит Цветелин благодари на хората, че са се застъпили за тях и всичко е минало по мирния път. "Няма смисъл от агресия”, подчертава той. Георги също е благодарен на всички, които са ги подкрепили в този труден момент. И двамата младежи се надяват съдебната система да раздаде справедливо правосъдие. Според Георги за подобно брутално неуважение към хората, на гърба на които живеят, би трябвало да е най-тежкото наказание, което е доживотна без право на замяна.

"Чуваше се, че са подготвяли група от роми, които да дойдат да ни довършат, но нещо ги е спряло”, разказва още Георги. Според него те, като потърпевши, не се притесняват за живота си, защото не би трябвало срещу тях да бъдат поемани нови инициативи. Той признава, че не са очаквали такава подкрепа от цяло Раднево и от много българи в страната. "Ако беше станал инцидентът на по-невидимо място, случаят със сигурност щеше да бъде покрит, просто всичко стана на място, където има много хора”, смята Цветелин.

Водещи

Най-четени