Биячката на бебета излиза под гаранция 1500 лв. 14.07 | 16:01

Съдът я пусна акушерката Емилия Ковачева от домашен арест, но й забрани да напуска страната

От iNews.bg

Акушерката Емилия Ковачева, която бе обвинена в побой и опит за убийство на бебе на 4 дни, излиза на свобода. Това реши днес съдът, като й наложи мярка за неотклонение "Парична гаранция” в размер на 1500 лв. След като ги внесе, тя ще може свободно да излезе по улиците. Досега Ковачева беше под домашен арест. Съдът обаче й забранява да напуска границите на страната.

Делото започна с искане на адвоката ѝ Владислав Янев за отвод както на прокурора, така и на целия съдебен състав. И въпреки че законът не го позволява, този път той поиска отвод на цялата Софийска градска прокуратура. Искът обаче бе отхвърлен.

Емилия Ковачева продължава да твърди, че е невинна и че не тя е жената от видеозаписите на охранителните камери. 

На последното заседание като адвокат на Ковачева в съдебната зала се появи защитникът на българските медицински сестри по СПИН процеса в Либия – Владимир Шейтанов, който се усъмни във вината ѝ, припомня БНР.

Шейтанов направи заключението си въз основа на записите от камерите в отделението за новородени в болница "Софиямед". Макар техническата експертиза на записите все още да не е гледана в съдебната зала, той твърди, че от тях става ясно, че не Емилия Ковачева е акушерката, която удря 4-дневната Никол.

На същото заседание показания дадоха и колеги на подсъдимата, като никой от тях не беше категоричен, че именно тя е жената от записите, с аргумента, че това, което са виждали в интернет и в телевизионните репортажи, е с лошо качество. Повечето от тях обаче потвърдиха, че в болницата са били практика двойните дежурства, както и че не е имало добри условия за почивка на акушерките по време на нощните смени.

Водещи

Най-четени