Благоевград разработва проекти за 24 млн. лева 23.11 | 12:21

Най-големият проект е за пречиствателна станция и водопровод

От Ралица Стоянова

Към момента община Благоевград е спечелила проекти на стойност над 24 млн. лева. Това съобщи Костадин Георгиев, директор на Дирекция "Устойчиво развитие и евроинтеграция” в общината, цитиран от агенция "Фокус". 

Проектът за "Реконструкция и модернизация на пречиствателната станция” и изграждане на водопровод и канализация по бул. "Пейо Яворов” е сред най-значимите на територията на общината, уточни Георгиев, като допълни, че в момента върви процедурата по Закона за обществените поръчки и този проект е на стойност 7 233 000 лв.

Изпълняват се дейностите по разработване на Интегрирания план, който се разработва по Оперативна програма "Регионално развитие”. Постави се началото на проекта за строителство на детска градина и Общностен център, който е по линия на Международната банка за възстановяване и развитие, допълни Георгиев.

В момента се прилагат мерки за предотвратяване на наводнения в деретата при село Еленово. В действие е процедурата за обществените поръчки по ремонт на онкоболницата "Свети Мина”, като паралелно вървят процедурите по избор на изпълнител на изграждане на три центъра за настаняване от семеен тип и едно защитено жилище, допълни Георгиев.

Има и проект, разработен съвместно с Югозападен университет "Неофит Рилски” - "Заедно в подкрепа на различието и равния шанс за всички деца”, който е одобрен за финансиране. Предвижда се да бъдат проведени образователни интеграционни дейности за деца от ромски произход.

Подготвя се проект за достъпна градска среда, който е на стойност 3 млн. лева. Усилено върви работата по проекта за регионална система за управление на отпадъците, който е на стойност 28 млн. лева и в момента се подготвят прединвестиционните проучвания и документите, необходими за кандидатстване, каза още Георгиев.

Водещи

Най-четени