Благой Иванов - Багата е намушкан с нож* 26.02 | 09:02

Българският боец е в много тежко състояние

От Кремена Бедерева

Благой Александров Иванов – Багата е бил намушкан с нож тази нощ, съобщи за Агенция Фокус” говорителят на СДВР. Инцидентът е станал в заведение на ул. "Граф Игнатиев” 12. Пострадали са още двама души.

Пострадалите са откарани в "Пирогов". Благой Александров Иванов – Багата е в много тежко състояние, със свободно проникваща рана под мишницата, която е стигнала до сърцето.

Група от около 8 души с палки се е нахвърлила върху компанията, в която е бил борецът Благой Иванов – Багата, съобщиха още от СДВР. В 5.10 часа тази сутрин е получен сигнал от "Пирогов" за настанен пациент Благой Александров Иванов – Багата, 25-годишен, със свободно проникваща рана.

Оттам са уточнили, че мъжът е намушкан под мишницата, раната е много дълбока, стига до сърцето, състоянието му е тежко и го оперират.

Другите двама пострадали са 30-годишни, като и двамата са криминално проявени. В заведението са нахлули 7-8 души, които са били с палки, нахвърлили са се върху компанията. В мелето фактически е пострадал Благой Иванов – Багата и е бил намушкан.

Употребено е било доста голямо количество алкохол. Установени са тези, които са били вътре в заведението, тепърва предстои техният разпит – за това какво се е случило, как точно е станало, за какво е възникнала свадата. Самият инцидент е станал за много кратко време.

Досъдебното производство се води в 1 РПУ, група от СДВР е извършила огледа.

iNews припомня, че Благой Иванов-Багата е български боец. Той се класира в края на миналата година за полуфиналите в тежка категория на турнира по смесени бойни изкуства (ММА) "Bellator 52" в САЩ, след като постигна категорична победа над представителя на домакините Зак Йенсен.

Багата е световен шампион по бойно самбо от първенството в Санкт Петербург през 2008 година, припомня bTV. Той беше и национален състезател по джудо в тежка категория. През 2009 година направи дебюта си в смесените бойни изкуства в България.

Постепенно се пренасочи към свободната борба и двубоите в MMA, където до момента има седем мача без загуба. Личността му бе обект на любопитството на жълтите медии заради връзките му с плеймейтките Златка Райкова и Златка Димитрова.

*Информацията е актуализирана към 9.30 часа. 

Водещи