Близки разпознаха жената, намерена безпомощна в Бургас 03.11 | 15:58

Тя се казва Божидарка, на 67 години, от Добрич. Незнайно как се озовала в Бургас

От Андриян Георгиев

Изяснена е самоличността на откритата в средата на октомври в безпомощно състояние жена в Бургас, съобщиха от местното МВР. Роднини на жената са я разпознали. 

Тя се казва Божидарка Димитрова и е на 67 години. Родена е в Добрич, като последната ѝ адресна регистрация е в същия град. Била е учителка по български език и литература, но след смъртта на съпруга си, връзката със сина и дъщеря ѝ се раздалечила.

Незнайно как Божидарка се озовала в Бургас, като почти година е пребивавала в града. В студените зимни месеци била настанена във временно общинско общежитие, но след затварянето му за ремонт, Божидарка се озовала на улицата.

На 15 октомври тя беше открита пред сградата на Първо районно управление в Бургас. След двуседмично лечение в бургаската болница беше настанена в Дома за временно настаняване на пълнолетни лица към МВР–Бургас.

След популяризирането на историята на Божидарка от електронните медии, близките ѝ сигнализирали в бургаската полиция, че са я познали и са готови да пристигнат в Бургас за да я отведат в дома ѝ. 

Около 14 ч. днес Божидарка Димитрова е напуснала Дома за временно настаняване на пълнолетни лица и заедно с дъщеря си е отпътувала от Бургас.

Водещи

Най-четени