Близките на работниците в завода в Горни Лом в шок - нужни са им още психолози 02.10 | 13:26

БЧК увеличава броя на специалистите

От Теодора Кокаланова

Българският червен кръст увеличава с 10 специалисти екипа си от психолози в село Горни Лом. Веднага след като е бил получен сигнал за инцидента, екип от четирима психолози е бил изпратен на място и е работил цяла нощ.

"По молба на ген. Николов и във връзка с изключително тежката ситуация ние подсилваме този екип с между 8-10 професионалисти, които ще работят със семействата на пострадалите", заяви председателят на БЧК Христо Григоров. 

Той посочи, че екипът ще остане там дотогава, докогато е необходимо, предаде агенция "Фокус". "Страхувам се и се надявам, да не съм лош пророк, че загиналите ще бъдат повече, отколкото всички загинали по време на наводненията в България", каза още той.

Христо Григоров подчерта, че Българският червен кръст отново ще протегне ръка на институциите и на хората, доколкото има възможност. Той обясни, че за момента няма необходимост от допълни действия от страна на БЧК, тъй като на място има много специалисти.

"Най-големите усилия ще бъдат концентрирани в посока да бъдат подпомогнати семействата на пострадалите. Всичко ще бъде на база едно решение, което ще е в резултат на анализите на специализираните институции", подчерта Христо Григоров. При взривовете във фабриката за производство за взривни вещества по неофициална информация са загинали 15 души.

Водещи

Най-четени